Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
400 γρ. κασέρι κομμένο σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φραντζόλα ψωμί σε φέτες
1/2 κιλό ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
5 αυγά
δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
κανέλα
μοσχοκάρυδο
λίγη ζάχαρη
2 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι, 2 αυγά, 3-4 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό ή κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και δυόσμο.
Αλείφουμε ένα ταψί με 1 φλιτζάνι καφέ λάδι.
Στρώνουμε τις φέτες του ψωμιού ώστε να καλυφτεί όλη η επιφάνεια, στρώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω στις φέτες του ψωμιού και πάνω από τον κιμά στρώνουμε τις ντομάτες.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, ζάχαρη και μοσχοκάρυδο, καλύπτουμε με κασέρι, όλη την επιφάνεια του φαγητού, χτυπάμε 3 αυγά και περιχύνουμε το φαγητό.
Αλατίζουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.