Υλικά
2 ντομάτες
2 πιπεριές
2 κρεμμύδια
1 κολοκύθι
2-3 σκελίδες σκόρδο
λίγο γαρύφαλλο
μαϊντανό
δυόσμο
ντοματοχυμό ή πελτέ ντομάτας
λάδι
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγη τριμμένη φρυγανιά
3 ποτήρια κριθαράκι χοντρό
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα υλικά εκτός απ τις ντομάτες.
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κριθαράκι για λίγο ώστε να μείνει σπυρωτό μετά το μαγείρεμα στο ταψί.
Βάζουμε το κριθαράκι στο ταψί και ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κριθαράκι και 2 δάχτυλα παραπάνω.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και σκεπάζουμε το φαγάκι, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και φρυγανιά όπως θα κάναμε με τα καπάκια των γεμιστών.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά με την προϋπόθεση να μην έχει στεγνώσει εντελώς το φαγάκι.