Υλικά
500 γρ. λαζάνια
8 μέτριες πράσινες πιπεριές
3 σκελίδες σκόρδου
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο σέλινο
1 καρότο
2 φύλλα δάφνης
1 μικρό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
φρέσκο βασιλικό (10-12 φύλλα)
3 κ.σ. τυρί τριμμένο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πιπεριές. Κόβουμε το καπάκι κοντά στο κοτσάνι.
Αφαιρούμε τους σπόρους εσωτερικά, όπως και τα λευκά στηρίγματά τους.
Δένουμε σφιχτά σε ματσάκι το σέλινο, το καρότο και τη δάφνη και το βάζουμε σε τηγάνι με το λάδι και τις δύο από τις σκελίδες του σκόρδου.
Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Ψιλοκόβουμε τη μία σκελίδα σκόρδου, την ανακατεύουμε με την τριμμένη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, το βασιλικό κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Βράζουμε τα λαζάνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Και τα βγάζουμε σε πυρέξ χρησιμοποιώντας τρυπητές κουτάλες, για να μην στραγγίξουν και στεγνώσουν.
Θέλουμε να κρατήσουν όσο περισσότερο από το νερό του βρασμού τους γίνεται.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά αρχικά με το μείγμα της φρυγανιάς/τριμμένου τυριού, Και κατόπιν με τη σάλτσα ντομάτας και με λίγο ελαιόλαδο.
Γεμίζουμε τις πιπεριές που τις τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον τριμμένη φρυγανιά, λίγο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 της ώρας (ανάλογα το φούρνο).
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για ένα λεπτό και σερβίρουμε.