Υλικά
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λάδι για το τσιγάρισμα
6-7 φέτες μπέικον
1 κονκασέ
1/2 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
250 γρ. χυλοπιτάκι, το τετραγωνο
αλάτι
πιπέρι
ξερό βασιλικό
100 γρ. κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα λίγο λάδι να ζεσταθεί.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το κονκασέ, το νερό και τα μπαχαρικά.
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το χυλοπιτάκι. Σε 10 λεπτά είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.