Υλικά
1 1/2 κιλό ζυγούρι κομμένο σε μερίδες
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες ή ανάλογο κονκασέ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
Εκτέλεση
Σε μιακατσαρόλα βάζουμε νερό ως τη μέση και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κρέας.
Αφαιρούμε τον αφρό που θα βγάλει με μια τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτουμε το κονκασέ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βγάζουμε και το ακουμπάμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Σουρώνουμε το ζωμό από το κρέας και το βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα να βράσει.
Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 15 λεπτά έως ότου βράσει.
Αν θέλουμε μπορούμε να το αυγοκόψουμε.