Υλικά
4 φλιτζάνια ζωμό κότας
2 φλιτζάνια κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο κομματάκια
300 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας με τα τρία τέταρτα του καλαμποκιού και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει και μετά τη χτυπάμε στο μίξερ να γίνει πολτός.
Βάζουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο καλαμπόκι και τα κομματάκια του κοτόπουλου και τη βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.
Κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σούπα την κρέμα γάλακτος, ελέγχουμε για το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να δέσει για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα ζεστή και την πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.