Υλικά
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
300 γρ. στήθος κοτόπουλου
250 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί (κρατάμε τα 50 γρ. για το τέλος)
50 γρ. κεφαλογραβιέρα
2 αυγά
πιπέρι
λίγη πάπρικα
λίγο βούτυρο για το άλειμμα
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
φρέσκο θυμάρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν.
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το πιπέρι και την πάπρικα.
Τα περνάμε από το τηγάνι με λίγο λάδι και από τις 2 πλευρές.
Αφού βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε σε φέτες και τα 150 γραμμάρια κίτρινο τυρί.
Σε ένα λαδωμένο πυρέξ με βούτυρο ή λάδι και πασπαλισμένο με φρυγανιά βάζουμε τις φέτες πατάτας, κοτόπουλο και τυρί εναλλάξ.
Ρίχνουμε λίγο θυμάρι.
Χτυπάμε τα 2 αυγά με αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα με λίγα ακόμα κίτρινα τυριά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.