Υλικά
¾ του πακέτου φαρφάλες
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
1 μέτριο μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
¾ φλιτζ. μαύρες σταφίδες
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό όπου έβρασαν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπρόκολο και τις σταφίδες, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το σπανάκι.
Ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του το σπανάκι.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
Προσέχουμε να μην το παραμαγειρέψουμε και διαλυθεί.
Όταν μαγειρευτούν τα λαχανικά, ρίχνουμε στο τηγάνι τις φαρφάλες, ½ φλιτζ. από το νερό τους, τον άνηθο και 2 κ.σ. παρμεζάνα. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πιπεράκι και επιπλέον τυρί τριμμένο.
Tip
Αντί για φαρφάλες, βάλτε όποιο ζυμαρικό σάς αρέσει. Μην πετάτε το κοτσάνι από το μπρόκολο! Είναι το πιο νόστιμο! Καθαρίστε το εξωτερικά και κόψτε το σε κυβάκια.