Υλικά
2 φλιτζ. χοντρό κριθαράκι
2 θηλιές χωριάτικο λουκάνικο, όσο μπορείτε πιο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. αρακά κατεψυγμένο
½ φλιτζ. λευκό κρασί
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή οποιοδήποτε πικάντικο ή καπνιστό τυρί)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό το κριθαράκι και το στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθεί (για ακόμα πιο ωραίο αποτέλεσμα, αφαιρούμε την πέτσα του λουκάνικου, το ψιλοκόβουμε και το αντιμετωπίζουμε σαν κιμά).
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον αρακά.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κριθαράκι, τον μαϊντανό και 2 κ.σ. παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με πιπεράκι και επιπλέον παρμεζάνα.
Tip
Αν βάλετε πολύ έντονο λουκάνικο, με κρεμμύδι και μπαχαρικά, μπορείτε να παραλείψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.