Υλικά
1 μικρό μπρόκολο βρασμένο
πατάτες βρασμένες
4 καρότα βρασμένα
3 κολοκυθάκια βρασμένα
1 κούπα αρακά βρασμένο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
4 κ.σ. καλαμπόκι κονσέρβας ή βρασμένο
λίγο άνηθο
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα
Εκτέλεση
Αφού έχουμε βράσει όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται με το πιρούνι εύκολα, τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα καρότα, λιώνουμε το μπρόκολο και μετά κάνουμε πουρέ την πατάτα με το πιρούνι.
Ρίχνουμε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτουμε τον αρακά, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Ρίχνουμε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε ξανά, να ομογενοποιηθεί το μείγμα (ίσως χρειαστεί κι άλλη φρυγανιά).
Απλώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσουμε τα μπιφτέκια, τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα, περίπου 30 λεπτά, μέχρι να τα δούμε να ροδίζουν.
Προσοχή, μην σας παραψηθούν.