Υλικά
200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε φέτες
200 γρ. κριθαράκι χοντρό
500 γρ. μπρόκολο, σε μικρές φουντίτσες
2 κ.σ. λάδι
1 1/2 ποτήρι νερό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, το νερό και τον κύβο λαχανικών και μία κουταλιά της σούπας τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου και περιμένουμε να πιει το νερό και να βράσει το κριθαράκι.
Μόλις είναι έτοιμο κλείνουμε τη φωτιά και το τραβάμε από το μάτι.
Ενώ καίει ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και ανακατεύουμε καλά.