Υλικά
3 πράσα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
λίγο ελαιόλαδο
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Για τα μπιφτέκια:
750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στιμμένο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
2 λεμόνια
2 αυγά
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τα μπιφτέκια.
Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα πράσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα πράσα ανάμεσα στα κενά από τα μπιφτέκια.
Προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Αφού ψηθεί και το έχουμε βγάλει από το φούρνο ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τα λεμόνια πολύ καλά.
Παίρνουμε ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε μέσα στο αυγολέμονο χτυπώντας ταυτόχρονα για να μην κόψει το αυγολέμονο.
Προσθέτουμε στο αυγολέμονο τόσο ζουμί μέχρι να φτάσει περίπου στη θερμοκρασία του φαγητού.
Περιχύνουμε με το αυγολέμονο. Κουνάμε το ταψί να πάει παντού το αυγολέμονο.
Αφήνουμε 5 λεπτά να σταθεί και να δέσει το φαγητό.