Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
δυόσμο και μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. ξύδι για να σβήσουμε τη σόδα
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για τα ρεβίθια :
1/2 κιλό ρεβίθια - μουσκεμένα απο το βράδυ
1 κ.γ. σόδα
3 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
3-4 φύλλα δάφνης
1 κύβο λαχανικών
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια και τα πλάθουμε.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε τα μουσκεμένα ρεβίθια στο τρυπητό και τα πασπαλίζουμε με τη σόδα, τα αφήνουμε για 1/2 ώρα και τα ξεπλένουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με νερό και τα ξαφρίζουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τα ρεβίθια ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσουν.
10 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά -προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια να πάρουν μία βράση μαζί με τα ρεβίθια.