Υλικά
2 πράσα
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. φακές
1/2 φλιτζ. κριθαράκι ή μακαρονάκι κοφτό
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με μπόλικο νερό να βράσουν.
Προσθέτουμε το καρότο, τα πράσα ψιλοκομμένα και μπόλικο νερό να ψηθούν.
Όταν ψηθούν προσθέτουμε το κριθαράκι και το αλάτι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι να σοταριστεί.
Όταν ψηθεί και το κριθαράκι μέσα στις φακές, και μείνει ελάχιστο νερό στο φαγητό μας, προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το λεμόνι.