Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια,κομμένα
1 μεγάλο μαρούλι, κομμένο
3 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
2 πιπεριές, κομμένες σε κυβους
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3/4 της κούπας λάδι
αλάτι
πιπέρι
2-3 λεμόνια (το χυμό)
2 κουταλιές αλεύρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με μια κουταλιά αλάτι.
Την άλλη μέρα τα ξεβγάζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και τα βράζουμε γύρω στη 1 1/2 ώρα ή έως ότου μαλακώσουν.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα, βάζουμε το μισό φλιτζάνι από το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα καρότα και το σκόρδο και τα φέρνουμε δυό βόλτες.
Μετά ρίχνουμε τη 1 κουταλιά από το αλεύρι και το ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια με λίγο από το νερό, να τα μισοσκεπάζει και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα και τον άνηθο ψιλοκομμένο και το αλατοπίπερο και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Δουλεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό των λεμονιών με το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο λάδι και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη και το φαγητό είναι έτοιμο.