Υλικά
2 φλυτζάνια βρασμένα ρεβίθια
1 φλιτζ. από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια
1 φλιτζ. μακαρονάκι κοφτό
1 μεγάλο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 και 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 πιπεριά κόκκινη
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό τους.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο λιωμένο.
Προσθέτουμε και την πιπεριά ψιλοκομμένη.
Αφού μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε και το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, όλα τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει για 20 περίπου λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ρεβίθια σε μία γάστρα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε να πάει παντού. Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσουμε και τα μακαρονάκια.
Υπολογίζουμε το νερό που χρειάζονται και προσθέτουμε από το ζωμό που είχαμε κρατήσει. Πρέπει να υπάρχει ζουμάκι αρκετό να τα σκεπάζει για να βράσουν τα μακαρονάκια.
Προσθέτουμε και λίγο νερό αν δούμε ότι χρειάζεται.
Ανακατεύουμε γι άλλη μια φορά να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά στη γάστρα.
Ψήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 30 λεπτά το πολύ.
Στο τέλος ανοίγουμε το καπάκι για να κάνει το φαγητό λίγη κρούστα.