Υλικά
250 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 κλωναράκια ρίγανη
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 καρότο μεγάλο τριμμένο
1 κολοκυθάκι μέτριο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
λεμόνι για το σερβίρισμα και ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζουμε τη φάβα πλυμμένη σε κατσαρόλα με νερό.
Την ξαφρίζουμε και μετά βάζουμε τη ρίγανη και το κρεμμύδι.
Όταν βράσει η φάβα και έχει αρχίσει να πήζει, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, το καρότο και το κολοκύθι στο λάδι σε ένα τηγάνι.
Το βάζουμε μετά στη φάβα με αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
Την αφήνουμε να πήξει, όχι πολύ γιατί όταν κρυώσει θα πήξει και από μόνη της.