Υλικά
5 πράσινες πιπεριές κέρατο
5 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
5 λουκάνικα πικάντικα, κομμένα σε κομμάτια
3 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα,ή φρέσκες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
4 κ.σ. μηλόξιδο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε κάθε πιπεριά κατά μήκος στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους, τις βάζουμε πάνω σε σχάρα, με τη φλούδα προς τα κάτω και τις ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς, ώσπου να ροδίσουν.
Τις μεταφέρουμε σε ταψάκι, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα κομμάτια του λουκάνικου και τα ροδίζουμε για 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα,τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα.
Αφήνουμε το φαγητό να πιει τελείως τα υγρά του για 2-3 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια του λουκάνικου με τη σάλτσα που υπάρχει πάνω τους και τα τυλίγουμε στις ψημένες πιπεριές σαν ρολάκια.
Σερβίρουμε τα ρολάκια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μηλόξιδο.