Υλικά
1/2 κιλό μακαρόνια
8 αγκινάρες
1 κούπα λάδι
1 ποτήρι νερό
5 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες.
Τις βουτάμε σε μπολ με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λεμόνι.
Κόβουμε κάθε σκελίδα σκόρδο στα 2 και μαδάμε τα φυλλαράκια από το δυόσμο.
Γεμίζουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες με μισή σκελίδα σκόρδο και το δυόσμο και τα πιέζουμε καλά για να μείνουν στην θέση τους.
Βάζουμε τις αγκινάρες σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το νερό αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 περίπου λεπτά, προσέχοντας μην κολλήσουν.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε πιατέλα και τους ρίχνουμε τις αγκινάρες με το λάδι τους.
Τρίβουμε μπόλικο μαύρο πιπέρι από πάνω και ρίχνουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού.