Υλικά
600 γρ. καλαμαράκια, καθαρισμένα
4-5 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε κομμάτια
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 φλιτζ. του καφέ ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
κόλιανδρο σκόνη
αλάτι
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα γυρίζουμε για 5-6 λεπτά.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο.
Μετά από 2 λεπτά, ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα γυρίζουμε κι αυτά λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κόλιανδρο, αλάτι και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε τα καλαμαράκια να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα καλαμαράκια, ρίχνουμε το ρύζι να βράσει.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του ρυζιού, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια που πρέπει να κρατάνε και να μην παραβράσουν.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.