Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες, φλάσκες κατά προτίμηση
2 αυγά
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. γραβιέρα τρυμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για 30 λεπτά.
Τις καθαρίζουμε από τη φλούδα τους και κρατάμε τη σάρκα.
Ανακατατεύουμε σε ένα μπολ τη σάρκα μελιτζάνας με το κρεμμύδι, το τυρί, τα αυγά και τη φρυγανιά (όχι όλη, μπορεί να μην χρειαστεί).
Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε κεφτέδες. Τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.