Υλικά
1/2 κιλό μικρές πατάτες
ντομάτα (όση θέλετε)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
λίγη κάπαρη
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά φρέσκο δυόσμο
αλάτι
ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό να βράσουν με τη φλούδα τους, μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν).
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, έτσι ώστε να μπορούμε να τις καθαρίσουμε.
Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ σαλάτας.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, την κάπαρη και τα φρέσκα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ ελαφρά.
Τέλος βάζουμε ελαιόλαδο και λίγο ξίδι (εάν θέλουμε), αλάτι και ρίγανη και απολαμβάνουμε τη σαλάτα μας με φρέσκο ψωμί ή παξιμαδάκια.