Υλικά
2 φλ. τσ. πλιγούρι
4 μελιτζάνες, σε λωρίδες
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
δυόσμο μπολικο
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπικρίζουμε, ξεπλένουμε και στύβουμε καλά τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 20 λεπτά.
Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και όσο αλεύρι χρειάζεται έτσι ώστε να πλάθεται.
Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε να σταθούν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ, ανακατεύουμε πολύ καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα μπαλάκια από πλιγούρι προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Όταν μπουν όλα τα κεφτεδάκια από πλιγούρι μέσα και υπάρχει βρασμός μετριάζουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο της ώρας και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε με το δυόσμο ψιλοκομμένο.
Αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη να σταθεί πριν σερβίρουμε.