Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λάδι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνηθο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τις πατατούλες, τα ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστούν και να βράσουν.
Όταν έχουν βράσει καλά πριν σβήσουμε το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε το λεμόνι και σε 5 λεπτά σβήνουμε το φαγητό.