Υλικά
Για τη βάση της τάρτας:
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
120 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. νερό παγωμένο
αλάτι
Για τη γέμιση:
3 ντομάτες, όχι πολύ ώριμες
2 κούπες τριμμένη γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί
2 αυγά
1 μικρή κρέμα γάλακτος
4 φέτες μπέικον, κομμένο σε κομμάτια
μπόλικο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε σε μια λεκανίτσα, με το χέρι, το αλεύρι με το βούτυρο, μέχρι να γίνει σαν τραχανάς.
Ρίχνουμε το νερό και δουλεύουμε να γίνει η ζύμη μαλακή (δεν πολυζυμώνουμε το ζυμάρι, γιατί θα γίνει η ζύμη σκληρή).
Το τυλίγουμε με ζελατίνα και το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη τάρτα.
Την καλύπτουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε από επάνω φασόλια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 10 λεπτά.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, τις τοποθετούμε κυκλικά στην τάρτα.
Τηγανίζουμε ελαφρά το μπέικον και το ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.
Πασπαλίζουμε τις ντομάτες και το μπέικον, με το τυρί και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε στους 100 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσίσει.