Υλικά
Για την τάρτα:
400 γρ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό
2 κ.σ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Για τη γέμιση:
250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε φέτες
200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
2 αυγά
100 ml. κρέμα γάλακτος
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της τάρτας, μην το παρακάνετε στο ζύμωμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα απλώνουμε σε μία ταρτιέρα.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά την ψήνουμε, αφού πρώτα την τρυπήσουμε με ένα πιρούνι, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε την κρέμα με τα δύο αυγά και βάζουμε μέσα στο μείγμα το κρεμμύδι, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε την τάρτα με τα λουκάνικα, τη φέτα και το μείγμα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά στους 200 βαθμούς, μέχρι να δέσει η γέμιση.