Υλικά
Για τη ζύμη:
220 γρ. αλεύρι
130 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση:
6 γλυκά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. και λίγο παραπάνω, φέτα χοντροκομμένη
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Σε τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και 2 κουταλιές νερό, να σιγοβράσουν 10 λεπτά και να καραμελώσουν ελαφρά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα, τα αβγά, το αλάτι και το βασιλικό.
Ανοίγουμε τη ζύμη και στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και στα τοιχώματα.
Τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, αδειάζουμε τη γέμιση, απλώνουμε ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, να χρυσίσει.