Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μέτριο καρότο ψιλοκομένο
1/2 ποτήρι ζωμό κύβου λαχανικών
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ψιλοκομμένο δυόσμο
1 αυγό
1 κλωναράκι μαντζουράνα
2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά βούτυρο
αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μερικές κουταλιές νερό.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι και μια βούτυρο, το καρότο και τα μανιτάρια συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Περιχύνουμε με το ζωμό, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με τον δυόσμο, το αυγό, το κεφαλοτύρι, τη μαντζουράνα ψιλοκομμένη, αλάτι και πιπέρι.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο σκεύος με τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζωμό ζεστό, εάν χρειάζεται.
Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτες λίγο βαθιά.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι, στρώνουμε το φύλλο, καλύπτοντας και τα πλαϊνά και τρυπάμεμε ένα πιρούνι.
Βάζουμε τη γέμιση μέσα, και ψήνουμε την τάρτα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.