Υλικά
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
λίγο κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. βούτυρο για το άλλειμα της φόρμας
Για τη γέμιση:
1 κιλό τρυφερά καρότα, κομμένα σε φετούλες λεπτές
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
20 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1/2 λίτρο νερό
150 γρ. κρέμα γάλακτος
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να ξεκολλάει από το χέρια.
Όχι πολύ νερό.
Στρώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βάζουμε στη φωτιά το βούτυρο και το λάδι να ζεσταθούν και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Αδειάζουμε στην ταρτιέρα το μίγμα των καρότων και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε θερμοκρασία 200 βαθμούς.
Περιχύνουμε ομοιόμορφα την τάρτα με τη κρέμα γάλακτος, την πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.