Υλικά
8 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλό κομμένα
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
νερό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε για σοτάρισμα τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές μας.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας ελάχιστα.
Προσθέτουμε τις πατάτες μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες μας μαζί με τον πελτέ.
Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τη ρίγανη.
Τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Τέλος, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει το φαγητό μας κατά 2 δάχτυλα και το αφήνουμε μέχρι να βράσει η πατάτα και να αρχίσει να μένει με το ψιλό πηχτό ζουμάκι του.