Υλικά
1 κιλό πατάτες
6 φέτες γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή
250 γρ. τυρί τριμμένο
1 κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
ελαιόλαδο
2 αυγά
2-3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες (τις αλατίζουμε σε αυτή τη φάση) και στη συνέχεια τις κάνουμε πουρέ, με τη βοήθεια του μίξερ για να λιώσουν καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γαλοπούλα (κομμένη σε μικρά κομμάτια) και το τριμμένο τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το πιπέρι.
Αφού το μίγμα μας γίνει ομοιόμορφο το τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζουμε στην επιφάνειά του με την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.