Υλικά
1 κιλό πατάτες, ιδανικά Yukon ή Ratte
250 γρ. παγωμένο βούτυρο σε μικρούς κύβους
250 ml γάλα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 25'.
Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, πριν τις ξεφλουδίσουμε.
Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας λίγο νερό στον πάτο.
Προσθέτουμε αργά το γάλα και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε τις πατάτες στο μπλέντερ, ελαφρώς και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 5' ώστε να φύγει η υγρασία.
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας τους κύβους βουτύρου, ανακατεύοντας.
Μόλις το μείγμα αποκτήσει κρεμώδη υφή, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Δοκιμάζουμε και σερβίρουμε.
Tip
Αν δεν βρούμε τις εν λόγω πατάτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Νάξου.