Follow us

Κατσικάκι στη Γάστρα και Πουρές από Πατάτες Φούρνου

Η συνταγή για κατσικάκι στη γάστρα με πουρέ από πατάτες φούρνου.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑ ΠΟΥΡΕΣ

Υλικά

2 κιλά κατσικάκι κομμένο σε μερίδες με το κόκαλο, πλυμένο και σκουπισμένο

150 ml ελαιόλαδο

100 ml ούζο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

6-7 κλωνάρια θυμάρι δεμένα με σπάγκο

2 φύλλα δάφνη

2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

μια πρέζα γλυκάνισο (προαιρετικά)

4 κούπες νερό

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κατσικάκι για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.

Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε το γλυκάνισο (προαιρετικά) και σβήνουμε με το ούζο.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε μια μεγάλη γάστρα με καπάκι κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κατσικάκι μαζί με τα υγρά του.

Στην κατσαρόλα που έχουμε σοτάρει το κρέας ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, και το θυμάρι.

Βράζουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.

Όταν είναι έτοιμο το μίγμα το αδειάζουμε πάνω στο κρέας και τις πατάτες σκεπάζουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο.

Ψήνουμε το φαγητό για 2 ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθεί καλά.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

Κρατάμε και 1/2 κούπα από το ζωμό αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι και βάζουμε το κρέας στο φούρνο ξεσκέπαστο.

Γυρνάμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και ψήνουμε το κρέας για 10 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί.

Πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο, 3-4 κουταλιές της σούπας ζωμό από αυτόν που κρατήσαμε αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και λίγο θυμάρι ξερό ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε το κατσικάκι συνοδεία με τον πουρέ πατάτας.

Επίσης...

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.