Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
3 μελιτζάνες σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλικομμένο
3-4 ντομάτες στον τρίφτη
1 κούπα ελαιόλαδο
1 ξυλαράκι κανέλας
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη
λίγη φέτα τριμμένη
λίγη φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ενώ ήδη έχουμε βάλει τις φέτες της μελιτζάνας στο φούρνο να ψηθούν - αλειμμένες με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε και το κρέας στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε.
Έπειτα ρίχνουμε και τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το ζωμό, το ξυλαράκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει.
Όταν είναι έτοιμο το κρέας, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα του και το κριθαράκι για 5 μόνο λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί λαδωμένο ελαφρά -το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη και από πάνω στρώνουμε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας- έτσι ώστε να καλυφθεί όλο το ταψί.
Στη συνέχεια με μια κουτάλα βάζουμε και το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας, δηλαδή το κριθαράκι και το κρέας με τόσο ζουμάκι όσο να μαλακώσει το κριθαράκι μας και να ροδοκοκκινήσει στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. 5 λεπτά πριν βγάλουμε το γιουβέτσι μας από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα.