Υλικά
1/2 κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μέτριο,τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη μέτρια, ψιλοκομμένη
αρκετό μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο φρέσκο,ψιλοκομμένο
2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
2 κ.γ. ρίγανη
1 όχι γεμάτο φλιτζ. του καφέ μουστάρδα
1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.γ. σόδα ή μπέικιν πάουντερ
1 κούπα του τσαγιού περίπου και λιγότερο φρυγανιά τριμμένη
Για τις πατάτες:
πατάτες
1 πορτοκάλι ολόκληρο καθαρισμένο
χυμός από μισό λεμόνι
1/2 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 της κούπας του τσαγιού νερό
1/2 κούπα του τσαγιού κρασί
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε τον κιμά για λίγο στο ψυγείο να σφίξει, κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις αραδιάζουμε σε μια γάστρα.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις πατάτες.
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Έπειτα πλάθουμε 6 μικρά μπιφτέκια, τα βάζουμε πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε με κλειστή τη γάστρα για άλλα 30 λεπτά.
Τέλος ανοίγουμε τη γάστρα για 10-15 λεπτά ώστε να πάρουν λίγο χρώμα τα μπιφτέκια.