Υλικά
Για τη ζύμη:
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. αλεύρι
1 κρόκο αυγού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
500 γρ. μπρόκολο μόνο τις φουντίτσες
100 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
1 αυγό
50 γρ. κεφαλογραβιέρα
50 γρ. παρμεζάνα
120 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε μια μέτρια μαλακή ζύμη με όλα τα υλικά, εκτός από το αυγό που το προσθέτουμε στο τέλος.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40’ περίπου.
Βράζουμε το μπρόκολο για 10’ και στραγγίζουμε καλά.
Το απλώνουμε στη τάρτα και χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την παρμεζάνα.
Περιχύνουμε με το μίγμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20’.