Υλικά
1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. πένες
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένο σε κύβους
1 κονκασέ ντομάτας
250 γρ. μαλακό κασέρι τριμμένο, κρατάμε λίγο για να το ρίξουμε πάνω από την μπεσαμέλ
2 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 δόση μπεσαμέλ
λίγη τριμμένη φρυγανιά
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις πένες.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα πράσα.
Τσιγαρίζουμε τα πράσα, και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε να μαραθούν και αυτά.
Μόλις είναι έτοιμα βάζουμε τη ντομάτα και προσθέτουμε λίγο νερό να πάρει μία βράση.
Το μίγμα είναι έτοιμο όταν έχουν μαλακώσει τα πράσα.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά προσθέτουμε τις πένες το κασέρι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί που έχουμε βάλει και φρυγανιά.
Βάζουμε και τη μπεσαμέλ ή σάλτσα από γιαούρτι.
Τελειώνουμε με το κασέρι τη φρυγανιά και το βούτυρο (σε περίπτωση που κάνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού δε βάζουμε βούτυρο).
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά μέχρι να πιάσει κρούστα και να ροδίσει.