Υλικά
250 γρ. κανελόνια
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3/4 φλιτζ.ελαιόλαδο
2 κουταλακιά βούτυρο
αλάτι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
2 φλιτζάνια ντοματοχυμό
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλάκια μαϊντανό
1 κουταλάκι ζαχαρη
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον κιμά και τηγανίζουμε ελαφρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις πιπεριές κομμένες, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια βράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα: Βράζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί.
Περιχύνουμε τη σάλτσα και τα σκεπάζουμε με ένα καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.