Υλικά
Για τη ζύμη:
330 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγιά
200 ml χλιαρό νερό
1 και 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
350 γρ. κιμά (κατά προτίμηση μισό αρνίσιο και μισό βοδινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 μαϊντανό
2 ντομάτες
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. κύμινο
1 κουταλιά άνιθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τη μαγιά και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.
Παίρνουμε σιγά σιγά αλεύρι από τις άκρες και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε τη ζύμη μας (περίπου 10-15 λεπτά) μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και ελαστική που να μην κολλάει στο χέρι.
Σκεπάζουμε την ζύμη στη λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. (30 - 40 λεπτά).
Μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη μας, κόβουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε πολύ μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε το κιμά, τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε κομμάτια ( 7-9 κομμάτια).
Ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια μας σε φύλλο στο μέγεθος περίπου ενός πιάτου του γλυκού. προσέχουμε το φύλλο μας να είναι λεπτό.
Βάζουμε τα φύλλα μας σε ταψιά που έχουμε βάλει κάτω αντικολλητικό χαρτί και πάνω στα φύλλα μας βάζουμε στο καθένα 1-2 κουταλιές από την γέμιση.
Πατάμε τη γέμιση στο φύλλο με ένα κουτάλι να απλώσει παντού εκτός από 1/2 εκατοστό γύρω γύρω.
Βάζουμε τα λαχματζούν μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά και μετά άλλα 2-3 λεπτά στη σχάρα του φούρνου για να ροδίσουν.
Όταν δούμε ότι οι άκρες τους έχουν κοκκινίσει τότε τα βγάζουμε από τον φούρνο.