Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 φλιτζ. του καφέ γάλα εβαπορέ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. σόδα
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
μικρά κομματάκια μαργαρίνη
κεφαλοτύρι τριμμένο
250-300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
4 βανίλιες
4 αυγά
Για το γαρνίρισμα:
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη σόδα και το ξίδι.
Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά - τελευταία ρίχνουμε τη σόδα και τη σβήνουμε με το ξίδι.
Μόλις αρχίσει να αφρίζει, αρχίζουμε το ζύμωμα του κιμά.
Αφού βεβαιωθούμε ότι έχει ζυμωθεί καλά ο κιμάς, στη συνέχεια αρχίζουμε και τον χτυπάμε με τις παλάμες μας δυνατά, τον γυρίζουμε απ’ όλες τις πλευρές και συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά της ώρας-συνολικά.
Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα.
Τα σερβίρουμε βάζοντας τα ενώ είναι ακόμα καυτά-1 μικρό κομματάκι μαργαρίνη από πάνω να λιώσει και να πάρουν άρωμα και τα πασπαλίζουμε και με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.