Υλικά
1/2 πακέτο (250 γρ.) κόκκινες φακές
2 βαθιά πιάτα κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη από τον ξυλώδη φλοιό και τις εσωτερικές ίνες, και κομμένη κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
λάδι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι να γυαλίσει αλλά να μην μαυρίσει, ρίχνουμε την κολοκύθα και τις φακές, αλατίζουμε, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Η κολοκύθα βγάζει υγρά, αλλά θα προσθέσουμε και βραστό νερό (ή ζωμό αν έχουμε) να τα καλύψει, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν οι φακές και να λιώσει η κολοκύθα.
Βράζουν πιο γρήγορα από τις καφέ φακές.