Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 κρεμμύδια (ένα ολόκληρο κι ένα ψιλοκομμένο)
400 γρ. κοτόπουλο (όποιο μέρος προτιμάμε)
1 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμός από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. τσαγιού λάδι
αλατοπίπερο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν στην κατσαρόλα ή χύτρα.
Μόλις τα ξαφρίσουμε ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το λάδι και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν όλα μαζί (20’ στη χύτρα ή περίπου 1 ώρα στην κατσαρόλα).
Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το κόλιανδρο (στη χύτρα μπορούμε να τα ρίξουμε από την αρχή) και το απομακρύνουμε από το μάτι.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού και λίγο κρύο νερό και σιγά σιγά προσθέτουμε αρκετό ζουμί από το φαγητό.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά και την βάζουμε να πάρει άλλη μια βράση.