Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
1 μπρόκολο ενός κιλού περίπου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 1/2 κ.σ. κουκουνάρι
2 1/2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
10 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις κορφούλες από το μπρόκολο, τις πλένουμε και τις μισοβράζουμε σε καυτό αλατισμένο νερό.
Τις στραγγίζουμε και κρατάμε μερικές κουταλιές από το νερό βρασίματος.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι .
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό του.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το μάραθο και τις καυτερές πιπερίτσες.
Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να "κάτσουν" πριν τα σερβίρουμε.