Υλικά
1/2 λάχανο
2 λουκάνικα καπνιστά σε ροδέλες
1 μεγάλη ντομάτα σε μικρά κυβάκια
3 πράσα σε ροδέλες
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
αλάτι
μπόλικο μαυροπίπερο
πιπερίτσες τσούσκες
τσίπουρο ή κρασί
Εκτέλεση
Κόβουμε το λάχανο όπως για να κάνουμε λαχανόρυζο.
Σοτάρουμε το λουκάνικο σε μεγάλο τηγάνι χωρίς λάδι.
Αν είναι πολύ στεγνό το ενισχύουμε με λίγο λαδάκι. Αφήνουμε το λουκάνικο στην άκρη.
Στο λάδι που άφησε στο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο σβήνουμε με λίγο τσίπουρο ή κρασί και ρίχνουμε το λάχανο και την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και τις πιπερίτσες.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί και να μαλακώσει καλά. Αν δούμε ότι θέλει και άλλο λάδι το προσθέτουμε.
Μόλις μαλακώσει το λάχανο ρίχνουμε το λουκάνικο και το ανακατεύουμε με το λάχανο.
Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και το κατεβάζουμε.
Περιμένουμε 10-15 λεπτά να "ξεκουραστεί" το φαγητό μας και σερβίρουμε.