Υλικά
10 τρυφερές μελιτζάνες (για να μην έχουν σπόρους)
μια χούφτα αλάτι χοντρό
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 λίτρο μπύρα
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. αλάτι ψιλό
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια μικρά.
Ανακατεύουμε με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για μια ώρα σε σουρωτήρι.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε ένα κουρκούτι, ανακατεύοντας, μπύρα, αλεύρι, σκόρδο, ελαιόλαδο (για να μην τραβήξουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα), πάπρικα και ψιλό αλάτι.
Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες, στύβουμε με το χέρι ανακατεύουμε με το κουρκούτι.
Σε τηγάνι με μπόλικο καυτό λάδι μοιράζουμε το μείγμα μας με κουτάλι.
Τηγανίζουμε, γυρίζοντας τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε, συνέχεια, τις σταγόνες που ξέφυγαν απ’ το κουτάλι και κολυμπάνε ελεύθερα μέσα στο λάδι, γιατί θα καούν και θα χαλάσουν τη γεύση.
Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να αφήσουν το παραπανίσιο τηγανόλαδο και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας.