Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες μακρουλές
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. καρύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα
λίγο αλεύρι
1/2 φλ. τσ. ξίδι
1 φλ. τσ. νερό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λωρίδες και τις αφήνουμε στο αλατόνερο για 1/2-1 ώρα.
Μετά τις στραγγίζουμε καλά, τις αλευρώνουμε και τις αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί φούρνου λαδωμένο (βάζουμε 2-3 κουταλιές από το λάδι που έχουμε), τη μια πάνω στην άλλη, να εφάπτεται η μια στην άλλη.
Περιχύνουμε το υπόλοιπο λάδι και κόβουμε σε κομματάκια τη ντομάτα και την αραδιάζουμε παντού.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Αφού πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο κι ανακατεύουμε σε μπολ το νερό, το ξίδι, το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο και λίγο αλάτι.
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα να πάει παντού.
Από πάνω ρίχνουμε τα καρύδια σε όλη την επιφάνεια και ξαναψήνουμε για άλλη μισή ώρα να τραβήξουν τα υγρά.