Υλικά
2 μέτριες πατάτες
3 κολοκυθάκια
λάδι για το τηγάνισμα
λίγο αλάτι
λίγο πιπεράκι
Εκτέλεση
Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά λίγο λάδι
Αφού ξεφλουδίσουμε τις πατάτες και πλύνουμε τα κολοκύθια (με τη φλούδα τους).
Τα στεγνώνουμε πολύ καλά, τυλίγοντάς σε μία καθαρή πετσέτα ή σε απορροφητικό χαρτί, είτε σε αυτή τη φάση είτε, καλύτερα, λίγο αργότερα, αφού τα τρίψουμε στον τρίφτη.
Τρίβουμε πατάτες και κολοκύθια στο ρεντέ και τα βάζουμε σε ένα μπολ, όπου και τα ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε 3-4 φρέσκα φυλλαράκια φασκόμηλου και μισή καυτερή πιπερίτσα.
Μόλις ζεσταθεί ικανοποιητικά το λάδι στο τηγάνι, παίρνουμε μία φουσκωτή κουταλιά από το μείγμα των λαχανικών και την αφήνουμε να πέσει στο τηγάνι.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με άλλες κουταλιές, έως ότου γεμίσει το τηγάνι.
Θα πρέπει, και αφού απλώσουν, να χωρούν άνετα μέσα στο τηγάνι.
Αφήνουμε να τηγανισθούν και να ροδίσουν από τη μία πλευρά και κατόπιν, με τη βοήθεια της σπάτουλας και πάλι, τα γυρίζουμε για να τηγανισθούν και από την άλλη πλευρά.
Όσο πιο λεπτά τα φτιάξουμε (π.χ. στα 5-6 χιλιοστά), τόσο πιο τραγανά θα είναι.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε πάνω σε ένα διπλό φύλλο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τα αλατίζουμε ελαφρά, ρίχνουμε και πιπεράκι και τα σερβίρουμε ζεστά-ζεστά.