Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
5-6 πατάτες μεγαλούτσικες
1 μέτριο κρεμμύδι
6 φετούλες μπέικον ή ζαμπόν, κομμένες σε κυβάκια
λίγα μανιτάρια
κεφαλοτύρι
μαϊντανό
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, αφού τις πλύνουμε καλά, με τη φλούδα έως ότου μαλακώσουν.
Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε προσθέτοντας ελάχιστο αλάτι, λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και 1-2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τις πατάτες.
Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον ή το ζαμπόν σε αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στο ίδιο σκεύος.
Προσθέτουμε στον πουρέ το κρεμμύδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε το μείγμα.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο κάτω και προσθέτουμε τη γέμιση.
Σκορπίζουμε διάσπαρτα το μπέικον και τα μανιτάρια και στο τέλος πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό με λίγο γάλα.
Στο τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.
Αφού ψηθεί, περιμένουμε να κρυώσει καλά για να την κόψουμε.