Υλικά
2 κιλά πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
ελάχιστο νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, κατά προτίμηση κυδωνάτες ή ροδέλες.
Προσέχουμε να είναι ισομεγέθεις,για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Σε ταψί στρώνουμε τις πατάτες να πιάσουν μια στρώση, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου ακαθάριστες.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη ρίγανη μπόλικη. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα και λίγο νερό.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 1 ώρα. Δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθούν.
Έχουμε το νου μας μη στεγνώσουν, θέλουμε να έχουν αρκετό λαδάκι.
Σερβίρονται ζεστές.