Υλικά
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2 φλιτζ. του καφέ σπορέλαιο
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κύβο φρέσκιας μαγιάς (42 γρ.)
1 κιλό αλεύρι περίπου
λίγο αλάτι
αυγό για άλειμμα
Για τη γέμιση:
4 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μαγιονέζα
6-7 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αβγό και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο και κόβουμε σε τρίγωνα.
Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη βάση κάθε τριγώνου και τυλίγουμε σε κρουασανάκι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αβγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.